Interview met Lauke, EMVI-schrijver

Wist je dat één van onze EMVI-planschrijvers van huis uit organisatiepsycholoog is? En dat die achtergrond nog goed van pas komt ook? Lauke Bos vertelt onder andere hierover in een interview.

 

Wat is jouw functie binnen Inplan met betrekking tot EMVI?

Ik schrijf EMVI-plannen en begeleid sessies.


Wat vind je het leukst om te doen?
Echt beide. Juist de afwisseling vind ik leuk. Met het begeleiden van sessies bewaak en structureer ik het proces en zorg er daarmee voor dat het tenderteam efficiënt tot veel input komt. Dat vind ik het leuke aspect: er voor zorgen dat je het maximale uit een sessie haalt. Daarnaast word ik echt blij van het schrijven van een goed plan. Informatie ophalen en structureren, een kernboodschap krachtig formuleren, schrijven in duidelijke en actieve taal, en dan ook nog eens in de beperkte ruimte die er is. Iedere aanbesteding is een puzzel waarbij je strategische keuzes moet maken: zowel op inhoud als teksten en opmaak. Omdat iedere uitvraag en opdrachtgever anders zijn, word ik iedere keer weer uitgedaagd. 


Je hebt een achtergrond in sociale wetenschappen, meer specifiek organisatiepsychologie. Past dat wel bij dit werk?
Gek genoeg heb ik er juist heel veel aan. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over gedragspsychologie en het beïnvloeden van gedrag. Dat komt vaak van pas bij gunningscriteria over omgevingsmanagement, dus daar kan ik vaak meedenken over de inhoud. Brainstormmethodes, omgaan met weerstand, begeleiden van groepssessies, allemaal onderdelen uit mijn opleiding waar ik veel aan heb bij het begeleiden van sessies. Organisatiepsychologie gaat over bedrijfsculturen, normen en waarden in organisaties, menselijk gedrag in organisaties. Ik kijk dus ook meer vanuit dat perspectief naar zowel aannemers als opdrachtgevers. Uiteindelijk gaat het in iedere sector, in ieder werkveld, in iedere organisatie en in ieder project altijd om menselijk gedrag. Dát bepaalt de kwaliteit van het werk, welke indruk je op de omgeving maakt, hoe je communiceert, hoe je iets wil of kan garanderen. En vaak zijn dat in een EMVI-aanbesteding de belangrijke onderdelen. Hoe een aannemer dat aanpakt, wordt dus mede bepaalt door zijn normen, waarden en overtuigingen. Als je dat weet vast te pakken, dan heb je een heel mooi uitgangspunt voor je plan van aanpak.  


Wat voor een bedrijfscultuur heeft Inplan?
Gezellig, gelijkwaardig en resultaatgericht. We zijn een kleine, compacte organisatie zonder hiërarchische lagen. We levelen goed qua kletspraat en humor, maar ook is niemand bang om zijn of haar (ongevraagde) mening te geven. Daar wordt ook naar geluisterd. Daarbij is er veel ruimte voor eigen initiatief en vindt iedereen het belangrijk om hoogwaardige kwaliteit te leveren. 


Zit jij hier op je plek?
Eerlijkheid, autonomie en humor zijn voor mij persoonlijk belangrijke waarden. Ik ervaar bij Inplan zowel een veilige omgeving waarin feedback wordt gewaardeerd als een gevoel van vrijheid en autonomie in werkkeuzes en de invulling daarvan. Dus ja, ik zit hier op mijn plek.


En over 5 jaar, waar ben je dan mee bezig?
Dan schrijf ik nog meer winnende EMVI-plannen en bekleed ik in projecten een meer adviserende, strategische rol. Het lijkt me ook mooi om eens betrokken te zijn bij een hele grote aanbesteding. Misschien geef ik daarbij dan ook trainingen over het schrijven van plannen. Genoeg te doen en te dromen in ieder geval!


Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw EMVI-plan kunnen betekenen of wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Lauke via l.bos@inplan.nl of bel 06-15098866