Leg je EMVI-plan langs de SMART-meetlat

Een concreet EMVI-plan wordt beter beoordeeld. Maar hoe toets je als aannemer of je plan van aanpak hieraan voldoet? Door de inhoud van je plan SMART te formuleren, oftewel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.

EMVI-plan schrijven? Onderscheid jezelf en denk out of the box

​In veel EMVI-aanbestedingen vraagt de opdrachtgever naar je onderscheidend vermogen of je meerwaarde. Waarom is wat jij bedacht hebt en doet nou meer bijzonder dan wat je concurrenten doen? Het kan knap lastig zijn om dit goed (en SMART!) onder woorden te brengen. Of om überhaupt te bedenken. Soms vergt onderscheidend vermogen een creatieve denkslag of andere point of view. En laat daar nu toegankelijke, leuke methodes voor bestaan.

Inplan kleurt groen: landschapsontwerp en advies

Een ontwerp voor een daktuin, stadspark, speelplaats of andere groenvoorziening in stad of dorp nodig? Toby van Bloppoel is binnen Inplan de man met een grote kennis van groen. Met ruim 25 jaar ervaring als ontwerper en adviseur voor groen en openbare ruimte bij verschillende gemeentes weet hij als geen ander hoe je in goede samenwerking tot een toekomstbestendig en beheerbaar ontwerp komt.

Een EMVI-plan schrijven, hoe begin ik?

Je hebt besloten om in te schrijven op een aanbesteding en wilt zelf het plan schrijven. Maar hoe begin je eigenlijk? ‘Zomaar’ lukraak iets op papier zetten is geen goed idee. Net als bij een opdracht is het belangrijk om eerst goed na te denken over het ontwerp. Zo ook over het ontwerp van je plan van aanpak. Met onze tips en stappenplan helpen we je op weg.

Nuttig reviewen: van groot belang voor kwaliteit EMVI-plan

Goede reviews zijn cruciaal voor de kwaliteit van een EMVI-plan. Maar geef jij de reviewer altijd een kader mee? Of alleen de vraag: ‘Wil je dit plan reviewen?’. Waarna hij/zij veel tijd besteedt aan het verbeteren van spelfouten, terwijl dit niet de bedoeling was. Of hij heeft niet gelet op SMART-formuleringen, terwijl juist dat het meest ontbreekt. In het ergste geval blijkt de review niet nuttig te zijn, en is kostbare tijd verspild. Om dit te voorkomen is het handig om duidelijke afspraken te maken met je reviewer. Wij delen graag onze aanpak.

Hoe leesbaar is jouw EMVI-plan? Doe de check!

Inhoudelijk is je EMVI-plan ijzersterk. Je hebt goed nagedacht over de invulling van de gestelde eisen uit de inschrijvingsleidraad en de meerwaarde die jij als aannemer biedt. Maar is je plan van aanpak ook taaltechnisch in beton gegoten? Tijd voor een check.

Tekstschrijvers versterken EMVI-team Inplan

Lauke Bos en Dafne van der Meer versterken per april het EMVI-team van Inplan. Deze twee tekstschrijvers zetten de puntjes op de i en zorgen zo voor goed leesbare plannen van aanpak.