De stagetijd van Max

Vakbekwaam, resultaatgericht en positief. Zo zien wij eruit door de ogen van onze ex-stagiair Max. De afgelopen 10 weken liep Max stage bij ons. We waren zeer tevreden over zijn inzet en prestaties, maar waren eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar zijn ervaringen met ons en dus stelden we hem een aantal vragen.

 

Waar heb je je tijdens je stage bij Inplan mee bezig gehouden?


Ik heb tijdens mijn stage aan meerdere projecten kunnen meewerken waarbij ik verschillende soorten opdrachten heb verricht. Ik heb als engineer voor Inplan een aantal ontwerpen opgesteld en onder begeleiding van Jeroen heb ik ook bestekken kunnen schrijven. Daarnaast heb ik m.b.t. EMVI-aanbestedingen meegedaan aan brainstormsessies, een omgevingsonderzoek verricht en de fasering voor een Plan van Aanpak opgesteld.  

 

Wat vond je het leukst om te doen en waarom?


Het meest bijzondere om te doen vond ik het opstellen van het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van een projectlocatie, omdat ik het proces van het opstellen van het conceptbestek van begin tot eind heb kunnen doorlopen. Wanneer het project in de toekomst wordt gerealiseerd, kan ik met trots zeggen dat ik de basis voor het bestek hiervoor heb opgeleverd. 

 

Wat is je het meest bij gebleven van je tijd bij Inplan?


Ik word in mijn ogen bij Inplan beschouwd als volwaardig lid van het team. Ik heb het gevoel dat mijn collega’s mijn input op prijs stellen en ontvang waardige taken waar ik mijn vaardigheden mee kan benutten en ontwikkelen. 

 

Waar ben je het meest in vooruit gegaan / wat heb je het meest geleerd?


Bij Inplan heb ik geleerd om zorgvuldig te werk te gaan en zo slordigheden te voorkomen. Op deze manier hoeft er minder dubbel werk te worden gedaan en is er meer tijd over om bezig te zijn met inhoudelijke verbeteringen. 

 

Voldeed de stage aan je verwachtingen? Waarom wel/niet?


Ik had wel een globaal idee bij de werkzaamheden die worden verricht door een ingenieursbureau, maar wist niet precies wat deze zouden inhouden. Inplan houdt zich bezig met meer soorten werkzaamheden dan ik van tevoren had ingeschat en heeft een grotere rol in de voorbereiding van projecten dan ik me had voorgesteld. Ik vind het fijn dat ik bij Inplan de vrijheid kreeg om zelfstandig aan projecten te werken en te laten zien wat ik kan.

 

Omschrijf Inplan eens in 3 woorden.


Vakbekwaam, resultaatgericht, positief

 

Bedankt Max, hopelijk komen we elkaar in de toekomst nog eens tegen!